tapahtumat pääkuva

Euregio Karelia 20 vuotta –juhlaseminaari 15.12.2020

Euregio Karelia 20 vuotta –juhlaseminaari 15.12.2020

Euregio Karelia yhteistyöfoorumin 20-vuotisen taipaleen kunniaksi järjestämme juhlaseminaarin 15.12.2020. Juhlaseminaari toteutetaan etätapahtumana. Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan myöhemmin.

Kostamuksen Business Forum 1. – 2.10.2019

Kostamuksen Business Forum 1.- 2.10.2019

Kostamuksen Business Forum ”Uudet liiketoimintamahdollisuudet” järjestettiin 1. – 2.10.2019 Kostamuksessa kulttuurikeskus Družbassa jo 4. kerran. Tapahtumassa oli mukana kaikkiaan 220 osallistujaa, eri alojen yhteistyöstä kiinnostuneita tahoja Suomesta ja Venäjältä.

Helmikuussa 2019 Kostamukselle myönnettiin yhtenä Karjalan tasavallan kohteista edelläkävijäalueen erityisstatus. Kostamuksen kaupunginjohtaja Anna Bendikova kertoi, minkälaisia etuuksia Kostamuksen edelläkävijäalueella on tarjota yrityksille ja kansainvälisille kumppaneille. Myös Karjalan tasavallan talousasioiden varapääministeri Dmitri Rodionov kertoi tilaisuudessa Karjalan tasavallan investointipotentiaalista.

Suomen Pietarin pääkonsuli Anne Lammila korosti suomalais-venäläisen yhteistyön merkityksestä eri sektoreilla ja korosti, että Suomen näkökulmasta raja nimenomaan yhdistää naapurimaita. Kostamuksen Business Forumiin osallistuivat myös Suomen maakuntajohtajat. Business Forumin lisäksi maakuntajohtajat tutustuivat Kostamuksen luonnonpuiston opastuskeskukseen sekä Karelskiy Okatysh -kaivoskombinaattiin.

Kostamuksen Business Forumin materiaalit ja esitykset löytyvät tapahtuman venäjänkieliseltä sivulta joko suomeksi tai venäjäksi, riippuen kunkin puhujan äidinkielestä.

Kostamuksen yritysfoorumi

Kostamuksen yritysfoorumi 11.-12.5.2017

Kostamuksessa järjestettiin 11.-12.5.2017 järjestyksessään toinen suomalais-venäläinen yritysten tutustumis- ja kontaktitapahtuma, jossa osallistujat pääsivät kuulemaan yhteishankkeisiin liittyviä puheenvuoroja ja heillä oli mahdollisuus käydä kahdenvälisiä neuvotteluja.

Vuonna 2016 ensimmäisen kerran järjestetty yritysfoorumi kasvoi uuteen kokoluokkaan, kun kulttuurikeskus Druzbaan suuntasi jopa 150 suomalaista ja venäläistä toimijaa. Laaja mielenkiinto tapahtumaa kohtaan kertoo siitä, että kiinnostusta ja motivaatiota yhteistyön tekemiseen löytyy kummaltakin puolelta rajaa

Puheenvuorot 

 

tapahtumat pääkuva