UKK-seuran vierailu Kainuuseen ja Kostamukseen

UKK-seuran kotipaikka on Helsinki, mutta seuralla on toimintaa koko maassa. Toiminnan tarkoituksena on vaalia presidentti Kekkosen elämäntyötä ja tehdä sitä tunnetuksi. Heinäkuussa 2016 UKK-seura järjesti seminaarin Kuhmossa, aiheena oli ”UKK ja Kainuu”. Samassa yhteydessä toteutettiin virallinen matka Kostamukseen.

Matkalla oli noin 60 henkeä, lähinnä pääkaupunkiseudulta, ryhmän vetäjänä toimi kuhmolaissyntyinen valtiosihteeri Paula Lehtomäki ja mukana oli mm. presidentin entinen kansliapäällikkö Juhani Perttunen.

UKK-seuran ryhmää Kainuussa isännöineellä maakuntajohtaja Pentti Malisella oli tilaisuus kertoa ryhmälle Kainuun kuulumisia bussimatkalla Kajaanista Kuhmoon, valtuuston puheenjohtaja Vesa Kaikkonen toi bussissa Kajaanin kaupungin terveiset, Suomussalmen entinen kunnanjohtaja ja Kainuun entinen maakuntajohtaja Timo Säkkinen puolestaan Suomussalmen terveiset. Aluekehityspäällikkö Paavo Keränen kertoi ryhmälle Kainuun raja-alueyhteistyöstä, Kostamuksen rakentamisesta ja sen vaikutuksista Kainuuseen. Maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Korhonen esitti myös maakunnan tervehdyksen Kuhmon seminaarissa.

Kostamuksessa vieraita isännöivät Karjalan tasavallan päämies Aleksander Hudilainen ja Venäjän Federaation kaupallisen edustuston johtaja Suomessa, Valeri Shljamin, yhdessä Kostamuksen kaupungin johdon ja yritysten edustajien kanssa. Tilaisuus sai hyvin julkisuutta Karjalan TV:ssä ja lehdissä. Myös Suomen Yle TV oli mukana.

Kostamuksessa pidettiin seminaari ajankohtaisista yhteistyökysymyksistä. Matkan lopuksi paljastettiin UKK-Kosygin -muistomerkin jalustaan kiinnitetty laatta, johon on kirjattu muistomerkin rakentamista taloudellisesti tukeneiden suomalaisten kuntien, yritysten ja muiden tahojen (16 kpl) nimet sekä suomeksi että venäjäksi.

Luel lisää UKK-Seurasta